Philips lanserar nya ”click-to-fit” LED-belysning

Philips LED tube instant fit

Philips lanserar nya ”click-to-fit” LED-belysning

Gott nytt ljus

Nytt år, nytt ljus. Så välkomnar oss Philips 2014. Detta är särskilt goda nyheter för företag som äger byggnader, affärer, fabriker och kontor, eftersom de nu kan byta ut sina ineffektiva lysrör till bättre och billigare LED-belysning. Som gammal i branschen kanske du tänker att du hört denna ’nyhet’ många gånger förut. Gång på gång har det lanserats billigare och hållbarare alternativ. Och det är nog så gott om de ska installeras i nybyggnationer. Men att byta ut armaturerna i en hel byggnad för att de nya lamporna ska passa kostar väldigt mycket.

Men här i ligger skillnaden med Philips ”click-to-fit” LED-rör: de är kompatibela med de socklar som redan finns installerade i byggnaderna. Det behövs därför inte investeras i något annat än själva LED-lysrören. Något som betalar sig på flera sätt, relativt snart. Besparingen handlar dels om den lägre energikostnaden – vilken bara den är 50 %  lägre än för vanliga lysrör – och dels om den längre hållbarheten. Lampor som behöver bytas mer sällan är en besparing på arbetskostnaden för personal som ska gå runt och utföra bytet.
Enligt Phillips har de med denna LED-teknik nu åtgärdat det problem som avskräckt fastighetsägare och installatörer från att byta till LED-belysning.

Dessa ”click-to-fit” LED-rör har dessutom en annan effekt som nog uppskattas av de som spenderar sina dagar i kontorsbyggnader. De vanliga lysrören – som vi alla känner till – har en tendens att ge oss huvudvärk. Framförallt när de är på väg att gå sönder och står och blinkar. Något de kan hålla på med ganska länge innan de till slut går sönder eller någon har tid att byta ut dem.
LED-lampor har inte samma inverkan på processer som ger människor huvudvärk och bidrar därmed också till arbetsmiljön.

Fördelar med Philips ”click-to-fit” LED-rör gentemot vanliga lysrör
  • Lägre energikostnader
  • Längre hållbarhet
  • Lägre underhållningskostnader
  • Bidrar till arbetsmiljön