Fjärrstyrda LED-lampor för ditt hem

Belkin Wemo LED

Fjärrstyrda LED-lampor för ditt hem

Från lägereld till fjärrstyrd belysning

Belysning är mycket viktig i vår vardag. Utan den kommer vi att tillbringa våra dagar och nätter i mörkret, om vi inte gillar idén att använda oljelampor, stearinljus eller lägereldar för att sprida lite ljus. Kort sagt, glödlampor ger oss ljuset vi behöver för att kunna se och arbeta.

Men även den vanliga glödlampan börjar det bli lite oljelampa och lägereld över nu för tiden – med alla modernare alternativ som finns idag. Ta som exempel Wemo LED-lampor av märket Belkin. Finessen med Belkin Wemo Smart LED-lampor är att iPhone och Android-användare kan styra dessa lampor – som sitter i normala uttag – med hjälp av en mobilapp, en WiFi-anslutning och Wemo Link-adapter.

Denna idé i sig kanske inte är det modernaste av vår tid, eftersom det finns andra märken – som Philips och Lifx som också har LED-lampor som är WiFi-aktiverade eller kan styras trådlöst. Det som gör Belkins variant vassare är dock dess pris. De har tagit tekniken och gjort den billigare – vilket gör att den blir möjlig för alla hem att skaffa sig LED-lampor som kan regleras via mobilen. Priset för ett startpaket är 850 svenska kronor – vilket ger en fingervisning om hur dyr tekniken var innan. Kanske fortfarande mycket för vissa att lägga på belysning – men den har å andra sidan en hel del coola funktioner som kan få det att klia i fingrarna.

Funktionerna som får pryltoken i dig att hoppa jämfota

Bortsett från energisparandet och dess förmåga att skruvas i vanliga uttag, så är de andra funktionerna i Belkin Wemo LED-lampor att de kan slås på och av, dimmas, och tändas och släckas efter ett tidsschema. Och allt styrs från Wemoapp på din smartphone. Du kan också gruppera dina lampor så att du kan styra alla lampor i ett rum simultant, medan lamporna i andra rum förblir opåverkade. Systemet kan rymma upp till 50 olika lampor per Wemo Link-adapter.

I paketet för 850 kronor ingår två LED-lampor och Wemo Link adaptern. Du kan sedan köpa till Wemo LED-lampor för ungefär 260 kronor.

Tags: