Lumio: En LED-lampa som ser ut som en bok

Lumio

Lumio: En LED-lampa som ser ut som en bok

Det sägs att belysning spelar en viktig roll för att skapa den perfekta stämningen i ett rum. Men problemet är att de flesta belysningssystem som finns i butikerna är fasta och oflexibla. De är oftast bara gjorda för att sättas fast på väggar eller i tak, vilket gör dem mindre spännande och svåra att kontrollera.

Lumio Lamp – en LED-lampa med sagokänsla

Lumio Lamp är ett nytt koncept som skiljer sig från andra vanliga lampor på marknaden på grund av dess fantastiska funktioner och unika design. Vid en första titt, kanske du tror att det är en bok, men när du vänder på bokens omslag, kommer sidorna från boken att lysa upp hela rum eftersom den har inbyggd högeffekts LED-ljus. Oroa dig inte för att skada boksidorna eftersom de är gjorda av tyvekpapper som är starkt och även vattenresistent. Det bokliknande locket är gjord av FSC-certifierat trä som är även det är vattentätt.

Untitled-3

När LED-ljus blir ett konstverk

Detta underbara konstverk ritades av Max Gunawan, arkitekt och industriell designer baserad i San Francisco. Bortsett från dess skönhet och starka ljus, är det bästa med den att du kan ta den med dig vart du än går eftersom den är mycket kompakt och bara ungefär en tum tjock när den viks ihop. Lumio Lampan är även sladdlös och har ett laddningsbart litium-jon-batteri som räcker i upp till 8 timmar på en enda laddning. Du kan givetvis också placera den på en och samma plats om du vill. Du kan använda den både som inredning och belysning på samma gång eftersom den har magneter som är särskilt utformade för att fungera på alla underlag. Kanske du och barnen vill ha en improviserad godnattsagostund, då kan du bara ta din Lumio och ställa upp ett minitält i sovrummet. Eller kanske du har en fest i din trädgård – då kan du ta din Lumio lampa och hänga den där som belysning och dekorativt inslag.

Dekorativ och flexibel LED-lampa

När det gäller dess ljusstyrka, kan den styras genom att du helt enkelt justerar öppningen på din Lumio. Till exempel, om du vill att den ska producera mycket ljus, så slår du helt upp din Lumio som en bok du ska börja läsa. Och om du vill att den ska ge bara lite ljus, öppnar du din Lumio bara litegrann. Du kan också ansluta den till en dimmer för en mer dramatisk ljuseffekt.