LED-belysning utomhus – Saker att tänka på

LED utomhus

LED-belysning utomhus – Saker att tänka på

Utomhusbelysning är lika viktigt som inomhusbelysning och ofta är belysningen utomhus påslagen längre tid, särskilt när det börjar bli mörkt. Då är det extra viktigt att lamporna är energieffektiva. Då är LED-lampor det perfekta valet.

Här är några saker att tänka på när du köper utomhusbelysning:

Varför vill du har belysning utomhus?

Fråga dig själv, varför vill du sätta ljus utomhus? Är det för att försköna din trädgård på kvällen? Eller är det för att skydda ditt hus från inbrottstjuvar på natten? Kanske är svaret både och så när du köper belysning på nätet eller i en fysisk butik, leta efter en LED-lampa som är vacker och ljus.

Tänk på atmosfären och stämningen

När du köper lampor måste du undvika de som kan störa din önskade utomhusatmosfär. Kanske du föredrar enkel och lugn atmosfär, då är det bäst att undvika lampor som är väldigt starka. Om syftet med att sätta ljus är att få folk att lägga märke till din trädgård eller vissa växter, då kan du välja riktade lampor till det område du vill ge fokus. Eller om du vill belysa din mörka entré så att besökare lätt kan hitta den, då kan du överväga en rörelseaktiverad lampa som bara tänds när det behövs.

Strukturell uppbyggnad

Du bör också överväga arkitekturen i ditt hus innan du köper lampor. Tänk på att anledningen att installera lampor inte bara är för att lysa upp din omgivning, utan också för att harmonisera med utformningen av ditt hus. Till exempel skulle ett modernt hus se bättre ut med en rostfri belysning medan ett traditionellt hem skulle se bra ut med armaturer av mässing. Att kolla på nätet eller i några designtidskrifter kan vara till stor hjälp när man väljer de perfekta lamporna som matchar ditt hems arkitektur.

Vad kostar det?

LED-lampor kostar egentligen mer än vanliga lampor att köpa in, men även om de har en högre prislapp är deras livslängd och energibesparing mycket bättre än vanliga glödlampor – så i långa loppet sparar du pengar på att satsa på LED. När du handlar in dina lampor, tänk inte på de pengar du kommer att spendera den dagen, tänk på hur mycket pengar du kommer att spara i längden.

Tags: