En ny smart LED-lampa för bättre sömn

En ny smart LED-lampa för bättre sömn

Har du sömnproblem? Eller dina barn? Ni är inte ensamma – sömnproblem är mycket vanligt och få vet vad man ska göra åt det. De flesta går till sin läkare som skriver ut tabletter. Det finns dock en hel del saker som påverkar sömnen och mycket finns det att göra för att förbättra den.
Bill Zhang är uppfinnaren bakom en månformad LED-lampa som han kallar för ”DreamLit”. Den kan vara din lösning för att få en god natts sömn. DreamLit skapar en lugn atmosfär med varmt ljus – och musik som gradvis tonas ut när du sover.

Hur fungerar DreamLit?

När du ställer in LED-lampan på drömläge kommer den automatiskt att ställa in ljuset till pre – inställd nivå och börja spela den musik du valt. DreamLit sänker sedan gradvis ljuset och musiken – oftast inom 30 minuter  – men det är justerbart beroende på dina önskemål. Efter ett tag stänger DreamLit helt av musiken ljuset går ner till en nivå som fungerar som en nattlampa.

Ändra musiken

Om du vill ändra spellistan i din LED-lampa kan du bara ansluta den till datorn och föra över dina lunga favoriter – eller vad du nu somnar bäst av. Om du sover väldigt bra till Slipknot så kör på det. Annars är ju Enigma, Enya eller klassisk musik några favoriter.
DreamLit använder micro-SD för att lagra musik och hur mycket musik du kan lagra beror på minnet på ditt micro-SD-kort.

Ändra volymen

Om du tycker att volymen på musiken är för låg kan du göra det starkare genom att trycka in drömknappen ett tag. Ju högre startvolymen är, desto längre tid tar det innan den stängs av helt. Under drömläge kan den maximala speltiden vara max 60 minuter.

DreamLit som vanlig lampa

Du kan använda DreamLit som en vanlig bordslampa med dimmer. Allt du behöver göra är att trycka på på-knappen och sedan släppa vid den ljusnivå du föredrar. DreamLit erbjuder som högst en ljusvärme på 390 lux och använder 12 DC som strömförsörjning – vilket är en mycket låg och säker spänning.

Visionen bakom DreamLit

Bill Zhang inspirerades att skapa den här lampan för att hans son var rädd för mörker och ville alltid ha lampan tänd när han sov. Efter att sonen somnat fick Bill alltid komma in och släcka ljuset manuellt, så att hans son skulle kunna sova bättre. Med DreamLit sköts detta helt automatiskt.
Från och med nu har Bill och hans team en fungerande prototyp och kommer att slutföra designen för produktion inom kort.

Tags: