LG lanserar nya Smart LED-lampa BULB

LG BULB

LG lanserar nya Smart LED-lampa BULB

Marknaden för högteknologiska LED-lampor blir större och större. Utöver marknadsledande märken som Phillips och Belkin, presenterade LG nyligen sin utmanare inom smarta LED-lampor.

Deras nya produkt som kallas LG Smart lamp kan styras via Android eller iOS över Bluetooth eller Wi-Fi. Den är kompatibel med smartphones som kör Android version 4.3 Jelly Bean eller högre och Apple-enheter som kör åtminstone iOS 6. Det är uppenbart att glödlampor blivit en naturligt integrerad del av den morderna hemmatekniken. Om andra apparater – såsom kylskåp, diskmaskin och TV – kan styras via smartphones och internet, varför inte glödlampor?

Otroligt nog är denna glödlampa mycket lätt att installera. Du behöver inte vara ett teknikfreak eftersom allt du behöver göra är att skruva fast lampan i sockeln och ladda ner LG programmet till din enhet. Efter detta kan du med hjälp av din enhet, dämpa ditt ljus eller slå på och av ljuset var du än befinner dig.

Fler funktioner i LG Smart Bulb

Lampan har även andra funktioner som gör att den sticker ut från sina konkurrenter. Till exempel kan den blinka när någon ringer till din smartphone. Nu behöver du inte bara förlita dig på volymen på din telefon för dig att bli medveten om inkommande telefonsamtal.

Den har också väckarklockafunktion som kommer att väcka dig genom att automatiskt slå på ljuset.

För att hålla ditt hus säker från inbrottstjuvar har LG lagt till ett säkerhetsläge som kan få dig att styra ljuset vid en viss tidpunkt. Du kan slå på eller av, vilket gör att inbrottstjuvar tror att du är hemma, även om du inte är det.

Om du letar efter fler spännande funktioner, kan denna glödlampa förvandla även det tråkigaste rum till ett disco. Om du är för lat för att gå på klubbar eller bara vill ha en hemmafest, kan du bara bjuda in dina vänner och spela musik. Glödlampan är kapabel till att justera ljusstyrkan baserat på takten i musiken som spelas – så om du spelar techno eller discomusik, kommer lampan blinka snabbt och förvandla ditt rum till ett disco.

Ekonomiskt sett är denna glödlampa 80% mer effektiv jämfört med vanliga glödlampor och enligt LG, kan den hålla i mer än 10 år om du använder den fem timmar om dagen.

Sugen på att byta din nuvarande glödlampa till LG: s Smart lamp? Denna kostar 205 kronor, men tyvärr finns den i dagsläget endast i Korea. Inga besked ännu om när den kommer att säljas i andra länder.