Varde ljus! Röstaktivering öppnar ljuset för dig

Varde ljus! Röstaktivering öppnar ljuset för dig

Det finns många smarta LED-lampor på marknaden dessa dagar. En del kan styras genom smartphones och andra kan slås på genom klappningar eller speciella rörelser. Men vad händer om du kommer in i ett rum med händerna fulla med saker – hur ska du då göra? Då kan du knappast ta fram din smartphone, klappa i händerna eller göra speciella rörelsemönster. Och vad händer om du redan gått och lagt dig och inte vill gå upp för att slå av ljuset? Produkten som är lösningen på dessa problem heter Vocca. Skaparna av denna kontakt är genialiska nog att känna till konsumenternas behov. De har skapat en röstaktiverad ljusomkopplare som gör det möjligt för konsumenterna att sätta på eller stänga av ljuset via röstkommandon.

Hur fungerar det?
Enheten måste skruvas in i alla vanliga uttag för glödlampor. När detta är gjort, måste du skruva en LED-lampa i Voccan, och säga frasen ”Vocca switch ljus”. Precis som Alibaba som skulle gå in i grottan genom ett magiskt lösenord kommer ljuset slås på eller av. Du kan fortfarande använda din väggkontakt när du använder Vocca, men varför skulle du fortfarande använda den om du bara kan snacka lite med lampan för att kontrollera ljuset?

Det som är bra med den här enheten – till skillnad från många smarta LED-lösningar – är att den inte behöver en wifi-anslutning eller annan specialutrustning för att fungera.
Det finns även en mer högteknologisk version, kallad Vocca Pro, som kan anslutas till din smartphone via en applikation och bluetooth. Detta gör att användaren kan lära enheten sina egna röstkommandon. Kanske du hellre vill säga ”Varde ljus” i stället för ”Vocca switch ljus” och känna dig som en skapare av universum.
Även med Vocca Pro, kan användaren ställa in timern för att slå på eller stänga av ljuset. En annan bra sak med produkten är att den har Bluetooth Low Energy-teknik. Detta innebär att det inte kommer att dränera din smartphone på kraft och batteri när du använder appen.

Vocca ljusomkopplare tillverkas av Ori Indursky och hans team i Israel. Du kan köpa den för runt 275 kronor eller ”Pro”-versionen för cirka 350 kronor.

Tags: