Saker att tänka på före köpet av LED-lampor

led-bulbs

Saker att tänka på före köpet av LED-lampor

På grund av LED-lampornas popularitet, finns det så många saker vi redan vet om dem. Vi vet att de kan hjälpa oss att minska våra elkostnader och vissa modeller kan hålla längre än tjugo år. Vi vet också att de flesta LED-lamporna är 3 till 5 gånger dyrare än vanliga glödlampor. Oavsett kostnaden, bör vi fortfarande välja LED över glödlampor eftersom de ger fler fördelar i det långa loppet. Problemet är nu hur vi väljer den bästa LED-lampan till våra hem? Eftersom det finns alltför många val på marknaden med olika funktioner, kan köpet bli förvirrande. Innan du går till affären är här några saker att tänka på:

Watt och lumen
Vid köpet av en glödlampa, letas det ofta efter watt eftersom det är vår grund för hur ljus lampan är. Men är termen watt tillämplig i lysdioder?

Fakta: Effekt är egentligen inte en indikator på ljusstyrka; Det är ett mått på hur mycket styrka lampan använder. Till exempel en 8-watts LED-lampa är lika ljus som en 60-watts glödlampa.

Den verkliga sättet att kontrollera ljusstyrkan är genom lumen. Denna term definierar den ljusstyrka en glödlampa kan ge. Ju fler lumen en LED-lampa har, desto ljusare ljus kan den ge. Även om den är mindre effektiv, är lysdioden fortfarande ljus. Slutresultatet är ljus med mindre energiförbrukning.

Vad är lampans verkliga pris?
När du köper en LED-lampa, förvänta dig inte att spara pengar direkt. Naturligtvis måste du investera för att vinna mer. Att köpa en LED-lampa kan jämföras med att köpa kläder. Om du tummar på kvalitet och väljer det billigare alternativet, räkna med att kläderna bara håller i några månader. Om du däremot investerar i kvaliteten på kläderna, kan de hålla i åratal. Samma gäller för LED-lampor. De kan vara dyra i början men de kan hålla i många år. Du kommer också att njuta av förmånerna att betala billigare månatliga elräkningar.

Var ska lampan placeras?
Placeringen av lampan kan påverka dess livslängd. Ja, de kan vara svalare än glödlampor men det betyder inte att de inte är varma eller producerar värme alls. LED-lampan blir fortfarande varm men på grund av kylflänsen, sprids värmen i luften. Livslängden påverkas om du placerar lampan på ett slutet ställe eller i en ram eftersom värmen går tillbaka till lampan. En lösning på detta dilemma är att välja en LED-lampa som är byggd för att tåla slutna platser.